Generhvervelse af kørekort

Din Køreskole Silkeborg

Generhvervelse

Er du blevet frakendt dit kørekort, enten betinget eller ubetinget? Hjælper vi dig tilbage på hjul!

Generhvervelse af kørekort? Det er bestemt ikke kun unge og nye billister på vejene, der er velkomne hos Din Køreskole Silkeborg. Vi har også stor erfaring med billister, der skal generhverve deres kørekort af den ene eller anden grund.

Vi ved, at det er en helt anderledes situation, når du allerede udmærket ved, hvordan man kører en bil. Du kan derfor trygt overlade opgaven til os, hvis du er generhverver.

 
Ubetinget frakendelse

Hvis du har fået en ubetinget frakendelse skal du bestå både en teori- og køreprøve for at få det tilbage. Du skal selv sørge for at få papirarbejdet i orden, når du skal ansøge om generhvervelse af dit kørekort.

Ca. fem måneder før din frakendelse udløber, kan du søge om generhvervelse på Borgerservice. Du skal her udfylde en ansøgning og ved samme lejlighed medbringe pasfoto samt pas. Herefter bliver din ansøgning sendt videre til Politiet for godkendelse.

Nu er blot at vente på at modtage en godkendt ansøgning.

Tjek den da igennem, tag et billede af den, og send den til os, så vi også kan gennemgå den. Nu vil vi sikre os, at alt er på plads, så du igen kan sætte dig bag rattet.

Du kan gå til teoriprøve 3 måneder før din frakendelse udløber og køreprøve 1 måned før. Derefter vil du få tilsendt et nyt kørekort, når frakendelsen udløber.

Betinget frakendelse

En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du består en kontrollerende køreprøve (dvs. både en teoriprøve og en køreprøve) inden for en frist, som politiet fastsætter – normalt 6 måneder. læs mere her..

Hvis du dumper til en af prøverne, skal du aflevere dit kørekort. Du får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Der er ikke krav om at du tager teori- eller køreundervisning før du går til kontrollerende køreprøve, men det kan være en god idé.

0 +
Års erfaring
0 +
Nye trafikanter

Hvordan generhverver jeg?

Generhvervelse

Teoriundervisning

Du undervises hver uge i vores teorilokaler, centralt i Silkeborg.

Online undervisning

Du kan genopfriske undervisningen derhjemme foran computeren.​

Køretimer

Du undervises personligt af Dorthe Linå, der har over 15 års erfaring.

Kom godt i gang igen

Generhverv dit kørekort hos Din Køreskole Silkeborg